Cunoști bine că PersonalTrainer.md se specializează în antrenamente personale, însă ai știut că petrecem și antrenamente de grup personalizate?

In ce constă acestea? Prin ce se diferă de antrenamentele de grup la care am obișnuit să mergem și care sunt beneficiile acestor antrenamente personalizate urmează să afli în continuare.

Antrenamente de grup clasice

Un antrenament de grup obișnuit se desfășoară de obicei într-o sală de sport sub dirijarea unui instructor. Numărul de persoane care pot vizita antrenamentul de grup poate fi limitat de sală/instructor, de obicei fiind format din minimum 10 persoane. Ideea principală ce se urmărește în timpul antrenamentelor de grup clasice este lucrul concomitent al clienților și a instructorului, acesta la rândul său motivând și stabilind ritmul necesar pentru toată perioada lecției.

antrenament grup clasic chisinau

Deci, un antrenament de grup clasic este o activitate cu un anumit format, în care întreaga grupă se antrenează după un singur model (Zumba, Step, Body Pump ș.a.). În dependență de programul și tipul antrenamentului, mișcările pot fi demonstrate și efectuate la o anumită comandă. Coregrafia antrenamentelor de grup clasice este structurată astfel, încât întregul grup să facă același lucru, mai bine sau mai rău.

Antrenamente de grup personalizate

În cadrul antrenamentelor de grup personalizate, clienții efectuează adesea diferite exerciții în funcție de nivelul și capacitatea lor sportivă. Antrenamentele de grup clasice sunt de obicei cu un număr mai mare de persoane, fiind limitate doar de spațiul disponibil, în timp ce antrenamentele personalizate sunt minimalizate în locuri disponibile, fiind formate din aproximativ 3-7 persoane.

Principala diferență între antrenamentul personalizat de grup este cuvântul „personal.” Antrenorii personali de grup sunt diferiți de instructorii programelor de grup.

Un antrenor personal nu este egal cu un instructor!

Instructorul sportiv este un specialist care îți poate demonstra cum să utilizezi corect un utilaj anume, demonstrează tehnica sigură a îndeplinirii exercițiului și poate elabora un program general de antrenament.

Antrenorul personal este un specialist în educarea sportivilor și pregătirea acestora pentru competiții sau alte scopuri. Sarcina antrenorului este de a dezvolta abilitățile clientului, de a-l învăța să folosească resursele corpului său cât mai mult posibil și în cel mai corect mod. Antrenorul îți construiește cu competență un regim de antrenament, distribuie sarcini, selectează exerciții eficiente. Acesta cunoaște psihologia, anatomia, fiziologia, biomecanica, dietologia.

Care este beneficiul antrenamentelor de grup personalizate?

Motivația și rezultatul ce îl poți primi la antrenamentele de grup personalizate constituie un avantaj mare în defavoarea antrenamentelor de grup clasice. Atunci când te antrenezi într-un grup de 15 persoane, nu poți primi atenția necesară de la instructor, mai ales dacă tipul antrenamentului presupune să lucrezi într-un tempou cu instructorul.

Lucrând într-un grup mai restrâns ai posibilitatea de a primi o abordare individuală din partea antrenorului, care te va ajuta să execuți corect exercițiul, vei primi modificări în cazul când vei avea nevoie și ai recomandări adiționale privind planul tău alimentar sau alte scopuri sportive. In acest mod de desfășurare a antrenamentului vei avea mai multă energie și chiar o concurență pozitivă. Este inerent naturii umane: dacă persoana de lângă tine depune toate eforturile posibile pentru a reuși în ceva, probabil că vei face și tu același lucru.

antrenor personal grup chisinau

Da, poți obține rezultate vizibile în timpul antrenamentelor de grup clasice în aceeași perioadă de timp ca la un antrenament de grup personalizat, dar nu te aștepta la rezultate excepționale, întrucât este foarte dificil să ai o abordare individuală și atenție maximă din partea antrenorului, atunci când mai sunt minim 10 persoane alături care încearcă să efectueze corect exercițiile. În acest caz, dacă faci greșeli în mișcările tale, există o probabilitate foarte mare să le repeți, chiar dacă ai avut norocul să se apropie măcar o dată instructorul în timpul antrenamentului. Pur și simplu nu există timp pentru a corecta fiecare mișcare greșită din grup!

În timpul antrenamentului personalizat de grup, unde nu sunt mai mult de 7 persoane, antrenorul nu va permite niciodată să se execute greșit (sau traumatic!) vreun exercițiu, deoarece urmărește orice mișcare a clientului, chiar dacă fiecare persoană lucrează în felul său și în ritmul său. 

Deci, dacă ești în căutarea unei activități intense, motivaționale în conținut sau dorești doar să dai jos câteva kilograme, atunci neapărat vei îndrăgi antrenamentele de grup. Rămâne să alegi între cele clasice și personalizate, dar știi deja pentru ce să optezi dacă ai nevoie de îmbunătățirea abilităților fizice, funcției motorii și a posturii.

Cauți Antrenamente în Grup în Chișinău?