Selectează o Pagină

Activitatea fizică rezonabilă este cheia sănătății și a bunei dispoziții. Dar cel mai important, sportul este un impuls pentru a deveni mai bun, mai rezistent și mai puternic.

Antrenamentele acasă și în parc sunt cele mai accesibile modalități de a te antrena. Mai ales că astăzi există o abundență de informație cu privire la fitness: lecții video cu exerciții pentru orice scop programate pentru șase luni înainte, programe de antrenament de orice nivel de complexitate ș.a.

Cu toate acestea, un antrenament acasă sau în parc nu poate fi numit ușor. După a doua lecție, întregul adevăr este dezvăluit: nu este mai ușor decât să exersezi la sală, ci mult mai dificil, pentru că trebuie să controlezi complet procesul în sine. Acest lucru este destul de plictisitor, lung și dureros. E de ajuns să realizezi odată că literalmente la doi pași distanță, în altă cameră, există o viață liberă plină de plăceri, sau că ai putea rămâne astăzi acasă, decât să alergi în ploaie, vânt, sau frig.

Însă (!), în cazul când chiar îți dorești o schimbare, nu există nici o scuză pentru a face primul pas spre progres. Personaltrainer.md îți va demonstra cât de benefic și productiv poate fi un antrenament acasă sau în parc și îți va oferi câteva sfaturi pentru a primi rezultate din aceste tipuri de antrenament.

Antrenament acasă

Dacă ai spațiu de o careva mișcare, niște haltere și un covoraș yoga pentru abdomene, atunci în mod normal deții tot ce îți trebuie pentru niște exerciții calistenice și chiar și pentru antrenamente fizice acasă pentru o perioadă mai îndelungată.

Majoritatea persoanelor care merg la sală în mod regulat ar crede că antrenamentele efectuate acasă sunt doar niște prostii, însă aceste persoane uită că și ele la rândul lor s-au antrenat prima dată acasă. Mulți nu cred că se pot efectua antrenamente fizice fără echipamente, iar unii cred cu tărie că musculatura se obține doar la sală. De fapt, este total fals: antrenamente acasă bine efectuate pot îmbunătăți semnificativ lucrurile local. Poți efectua niște exerciții fizice de pregătire sau să urmezi un program pe nivele, de termen lung, și există o sumedenie de mijloace pentru a-l efectua și acasă. Mai ales că realizând alegerea de a te antrena acasă, stabilești îndată zona ta de confort în care te simți liber.

Nu ai nevoie de prea multe lucruri: niște haltere ajustabile, niște bare pentru brațe (bară Z și/sau olimpică), discuri pentru o rezistență adecvată, probabil și o bancă pentru exerciții. Dacă faci rost de un astfel de echipament – ai creat toate condițiile pentru un antrenament deplin. În cazul când nu ai posibilitatea de a procura un careva utilaj, poți apela la un antrenor personal, care va alege echipamentul necesar antrenamentului tău și plus la aceasta, va avea grijă să-ți diversifice și modifice exercițiile în concordanță cu progresele tale.

Antrenament în parc

Dacă ai un serviciu care te obligă să-ţi petreci ziua în birou sau acasă, mişcarea în aer liber îţi va face bine atât din punct de vedere fizic, cât şi psihologic. Posibilitățile de mișcare în aer liber sunt nelimitate, indiferent de nivelul de pregătire fizică al fiecăruia. Poți începe cu plimbări lungi în parc și alergare ușoară sau, dacă ești mai activ, poți practica sesiunile de alergare rapidă, antrenamente de tip High Intensity Interval Training pe scările și dealurile parcurilor din Chișinău, sau poți stabili un antrenament de forță în anumite zone ale parcului împreună cu antrenorul tău.

antrenament acasa

Oricând poți găsi câteva minute libere ca să ieși în parc și să faci mișcare. Scapi de grija programărilor la clasele de aerobic, de cozile din spatele bicicletelor și a benzilor de alergat. Poți să faci mișcare oriunde și oricând ai ocazia.

Mișcarea în aer liber înlocuiește cu succes medicamentele anti-depresie. Sportul și expunerea la soare stimulează producția de serotonină, dopamină și endorfine, hormonii fericirii. Un antrenament în aer liber te scapă de stresul zilnic de la birou, dispoziția proastă, anxietate și depresie. Iar dacă alegi să te antrenezi în prima jumătate a zilei, primești o porție bună de vitamina D, care îți va îmbunătăți sistemul imunitar și densitatea oaselor.

Singurul lucrul de care ai nevoie pentru un antrenament în parc este un echipament adecvat și corespunzător timpului. În cazul când nu-ți imaginezi cum ar putea fi diversificat un antrenament în aer liber, mereu poți apela la un specialist, care te va motiva și-ți va spori interesul în acest tip de sport.

Antrenează-te Cu Noi

Nu ai nimic de pierdut. (În afară de câteva kilograme.)

Acum, când ai înțeles care sunt avantajele și beneficiile antrenamentului acasă și în parc, ai dorința de a face o schimbare în programul tău zilnic și ai făcut rost de echipamentul necesar, ține cont de câteva sfaturi care ar trebui să fie primordiale în începutul tău sportiv.

1. Găsește un antrenor specializat

Desigur, o poți face și de sine stătător, și atunci responsabilitatea este în întregime pe umerii tăi. Dar ai nevoie de cineva care te-ar motiva și inspira. Ai nevoie de o sursă de informație de unde ai putea alege exercițiile necesare tipului tău de pregătire. Iar opțiunea de a găsi pe internet ceva în 10 minute pentru antrenament nu este potrivită, mai ales dacă ești ”nou” la acest capitol.

Ai nevoie de un antrenor care va stabili exerciții personalizate, te va sprijini în pornirile tale, se va bucura de progresul tău și te va motiva în cazul dacă decizi să te odihnești o zi-două.

2. Organizează-ți locul și timpul

Antrenamentul acasă sau în parc trebuie tratat la fel ca în sala de sport. Lucrezi doar asupra ta și ai un anumit timp programat pentru sport, cel puțin 40 de minute. Între seturi, nu alergi în bucătărie, nu dai consultații copiilor, nu-ți  hrănești soțul/iubitul, nu te oprești să schimbi o vorbă cu prietena/ul, sau să faci o poză în sânul naturii. Pentru că în această oră nimeni nu există în „sala ta de sport” în afară de tine. În acest timp, tot spațiul din jur este o zonă de antrenament.

3. Găsește utilaj

Nu este neapărat să procuri haltere, bare, bănci speciale. Pentru început poți folosi drept greutate niște cărți, sticle cu apă, iar pentru abdomene găsește o pătură mică. Dar, fii sigur că te poți antrena în plină comoditate și nimic nu te va deranja.

antrenament acasa

4. Ai grijă de alimentația ta

Poți realiza superseturi în antrenamentul tău, să faci exerciții cardio și să practici sportul activ în fiecare zi, dar pierderea în greutate fără a crea un deficit caloric este imposibilă. Acest sfat este demn de un text separat, complet, dar principalul lucru pe care ar trebui să îl refuzi în dietă pentru a vedea rezultatul în 2-3 săptămâni este dulcele, făinoasele, produsele lactate grase, fără a sta la o dietă rigidă.

5. Diversifică antrenamentele tale

Mușchii au proprietatea de a se adapta instantaneu și, executând același program de mai multe ori, cheltui mai puțină energie decât la început.

Aceasta înseamnă că trebuie să stabilești câteva opțiuni de antrenament care vor fi alternante pe parcursul săptămânii. Și de îndată ce simți că exercițiul este ușor de efectuat – trebuie să ridici numărul de repetări.

Ideea principală este: antrenamentul trebuie să fie variat și nu ar trebui să fie ușor.

Cu cât mai devreme decizi, cu atât mai repede vei atinge obiectivele stabilite. Personaltrainer.md îți dorește forță, concentrare, inspirație și motivație!

Vrei Rezultate Reale?

Apelează la antrenorii noștri personali. Venim cu tine în parc sau chiar la tine acasă, cu echipamentul necesar.